Poliția chineză a arestat peste 80 de persoane și a confiscat peste 3.000 de doze false de vaccin anti-COVID-19 ca parte a unei campanii de combatere a infracțiunilor legate campania de vaccinare, potrivit agenției de știri Xinhua citată de Reuters. Operațiunea autorităților chineze s-a desfășurat în mai multe zone, inclusiv la Beijing, Shanghai și Shandong.

Vaccinurile false au fost făcute prin injectarea de ser fiziologic în seringi. Potrivit ziarului Global Times, gruparea intenționa să trimită dozele false în străinătate. Aceștia distribuiau ilegal doze false de vaccinuri încă din luna septembrie, iar toate dozele au fost depistate și confiscate.

Astfel de escrocherii au fost depistate și în unele țări europene precum Marea Britanie. De altfel, și Europol a avertizat în repetate rânduri asupra pericolului apariției unor false vaccinuri împotriva coronavirusului, dar și asupra faptului că acestea sunt vândute cel mai des online, ceea ce nu se poate întâmpla în cazul unui vaccin oficial.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday