Administrația Națională Spațială a Chinei (CNSA) a anunțat că Chang’e 4 a aterizat la ora 10:26 (ora Beijingului) în zona Polul de Sud-bazinul Aitken, care este un crater important, scrie CNN. În timp ce misiunile anterioare au fost pe partea îndreptată spre Pământ, aceasta este prima dată când o misiune aterizează pe partea neexplorată.

Robotul a transportat instrumentele necesare pentru a caracteriza geologia regiunii. Presa din China a numit aterizarea ,,un moment major în explorarea spațială”, notează BBC.

Sonda a trimis câteva imagini de la suprafață. Pentru că nu este posibilă o legătură directă de comunicare, toate imaginile și datele sunt trimise mai întâi la un satelit separat și apoi transmise de acolo pe Pământ.

Misiunea Chang’e 4 a fost ridicată de la Centrul de lansare  Xichang din provincia Sichuan pe 8 decembrie. A intrat pe orbita lunii patru zile mai târziu, potrivit presei chineze de stat.

,,Deoarece partea îndepărtată a lunii este protejată de interferențele electromagnetice de pe Pământ, este un loc ideal pentru cercetarea mediului spațial, iar sonda poate asculta zonele adânci ale cosmosului”, a declarat Tongjie Liu, director adjunct al Centrului de Explorare Lunară și Spațială al Programului pentru Administrația Spațială Națională din China, citat de CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday