Pe lângă suspendarea vânzării cărnii și fructelor de mare congelate care au și fost scoase din piață, autoritățile au decis să dezinfecteze peste o sută de unități de depozitare frigorifică, potrivit Reuters. Piața Xinfadi din Beijing a fost închisă pe 13 iunie după ce în capitala Chinei a izbucnit un focar de COVID-19 care avea legătură cu această piață. A fost redeschisă apoi integral pe 6 septembrie odată cu redeschiderea și zonei de legume. Înainte de închidere, cu o capacitate de comercializare zilnică de 1.500 de tone de fructe de mare, 18.000 de tone de legume și 20.000 de tone de fructe, furniza aproximativ 70% din legumele din Beijing și 10% din carnea de porc.

Deși Beijingul nu a avut recent infecții cu transmitere locală care să implice piața Xinfadi, această măsură vine după ce în ultimele luni mai mulți manipulatori de alimente congelate importate, din orașele Qingdao și Tianjin au contractat virusul.

Tianjin se află la aproximativ 132 de kilometri sud de Beijing, în timp ce Qingdao se află la 550 de kilometri sud de capitală.

Totodată, China a intensificat controlul și testarea alimentelor congelate după ce a descoperit în repetate rânduri coronavirus pe ambalajele produselor importate, declanșând suspendarea anumitor importuri și perturbări ale fluxurilor comerciale.

Separat, un focar recent de peste 400 de cazuri de coronavirus depistate în regiunea nord-vestică a Xinjiang are legătură cu containere de marfă din Tadjikistan, conform unui oficial chinez.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday