Este cea mai lungă misiune spaţială cu echipaj uman a Chinei de până acum și, totodată, prima din ultimii cinci ani. Racheta va ajunge la modulul Tianhe al stației spațiale chineze, aflată încă în construcții. Shenzhou-12 este a treia dintr-un total de 11 misiuni (dintre care patru vor fi cu echipaj), pentru a finaliza construcția stației spațiale, începută în aprilie, când a fost lansat modulul Tianhe, primul dintre cele trei mari module ale stației. 

La bordul lui Tianhe, care este puțin mai mare decât un autobuz, cei trei astronauți vor testa tehnologia modulului, inclusiv sistemul său de susținere a vieții. Aceștia vor fi, de asemenea, monitorizați pentru a vedea cât de bine se adaptează la viața în spațiu pentru o perioadă lungă de timp, din punct de vedere fizic și psihologic. Următoarea misiune în spațiu va dura șase luni. 

Aceasta va fi prima călătorie cu echipaj din faza de construcție a stației spațiale și sunt norocos că voi fi primul responsabil de asta”, a declarat unul dintre astronauți cu o zi înainte de lansare. Din 2003 și până în prezent, China a lansat șase misiuni cu echipaj și a trimis 11 astronauți în spațiu.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday