Exporturile Chinei au crescut cu +22% în noiembrie, însă au încetinit față de octombrie (+27%). Totuși, importurile au fost mai mari (+31%) față de luna anterioară. Rezultatele sunt mai bune decât estimau analiștii într-un sondaj Reuters (+19% pentru ieșiri și +20% pentru intrări), însă aceștia se așteptau și la un excedent mai mare, de +82,7 miliarde de dolari. De asemenea, excedentul din noiembrie a fost mai mic decât în octombrie, când era la +84,5 mliarde de dolari.

Importurile de cărbune au fost la cel mai ridicat nivel înregistrat în 2021, întrucât statul chinez a intensificat eforturile de aprovizionare a centralelor producătoare de energie, pentru a nu intra în criză. Și achizițiile de cupru au atins valoarea maximă a ultimelor opt luni.

Rezultatele au fost anunțate la o zi după ce Banca Centrală chineză a anunțat o reducere a rezervelor care trebuie deținute de băncile comerciale, cu scopul de a accelera creșterea economică. Este a doua astfel de decizie din 2021, după cum amintește Reuters.

Puternica revenire de după criza provocată de pandemie dă semne de încetinire, pe fondul crizei prețurilor la energie, a datoriilor din sectorul imobiliar sau a noilor reglementări asupra industriei, asumate după summitul climatic de la Glasgow.

Sursa: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday