China a inaugurat oficial cel mai lung pod maritim din lume, de 55 de kilometri, care leagă orașul chinez Zhuhai de Hong-Kong și Macao, transmite CNN. 

Podul, care a fost construit în nouă ani, reduce timpii de călătorie de la patru ore, la sub 40 de minute. Întregul proiect a costat aproximativ 20 de miliarde de dolari (15,3 miliarde de lire). Pe lângă faptul că a devenit cel mai lung pod maritim, acesta a devevnit și al șaselea cel mai lung pod din lume.

Președintele chinez Xi Jinping este cel care a inaugurat oficial construcția. Proiectul trebuia finalizat în anul 2016, dar au fost multe amânări din cauza dificultăților tehnice de execuție. Segmentul cel mai complicat a fost tunelul subteran lung de 6,7 km, desfășurat la o adâncime de 45 de metri între două insule artificiale și construit pentru a permite mai ușor accesul navelor care traversează zona, notează BBC. 

Podul a fost conceput pentru a rezista cutremurelor și taifunurilor. Proiectanții spun că rezistă cu ușurință la cutremure de 8 grade pe scara Richter. Pentru construcția sa, s-au folosit 400.000 de tone de oțel, suficient pentru 60 de turnuri Eiffel.

Constructorii s-au confruntat, de asemenea, cu critici publice considerabile privind standardele de siguranță. Șapte muncitori au murit în timpul construirii, iar alți 275 au fost răniți.

(Sursa foto: BBC)

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday