Producătorii de mașini electrice din China au exportat în luna noiembrie 2022 autovehicule în valoare totală de 3,2 miliarde de dolari, în creștere cu 165% față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind în același timp cea mai mare valoare lunară înregistrată vreodată. Cele mai multe autovehicule au fost importate de Belgia și Anglia, cu aproape 70% din cantitatea totală de mașini livrate din China.

Totodată, Bloomberg arată că exporturile de autovehicule electrice au reprezentat mai mult de jumătate din totalul livrărilor de mașini (indiferent de motorizare) pentru a doua lună la rând. În total, China a exportat autovehicule în valoare de șase miliarde de dolari în noiembrie, de asemenea un nou record. 

Recordul de exporturi vine ca urmare a deciziei producătorilor auto europeni, precum Volkswagen sau BMW, de a-și deschide fabrici în China, din cauza capacității limitate de producție pe piețele europene. 

Spre exemplu, mai arată Bloomberg, Tesla a livrat 37 de mii de mașini produse în China luna trecută, comparativ cu doar 60 de autovehicule în luna martie și 0 în aprilie, ca urmare a sistării producției din cauza situației complicate din Shanghai, în raport cu pandemia de Covid.

Sursa: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday