Incidentul s-a produs duminică la ora 14:00 (ora locală), într-o comună din estul provinciei Shandong. Agenția de știri Xinhua relatează că guvernul nu a primit vreun raport de la compania minieră privind accidentul până luni seara.

Echipele de salvare nu au putut contacta minerii deoarece explozia a afectat sistemul de comunicații și nu se cunosc detalii despre starea lor. La fața locului au fost duse mașini de forat, iar una dintre acestea a ajuns deja la o adâncime de peste 360 de metri, permițându-le salvatorilor să coboare.

Potrivit Xinhua, mina era deținută de al patrulea cel mai mare minier de aur din China. 

China este recunoscută pentru numeroasele accidente miniere, deținând cea mai mare industrie minieră din lume. Printre accidentele miniere din China se numără explozia minieră din provincia Shanxi, din anul 2008, care a înregistrat un total de 281 de morți. Deși autoritățile au încercat să motiveze incidentul din 2008 pe fondul ploilor neobișnuit de puternice, s-a descoperit că aplicarea precară a standardelor de siguranță minieră a fost cauza exploziei.

Surse alternative: Reuters, BBC, Xinhua

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday