Potrivit INS, veniturile medii lunare au reprezentat în anul 2017, în termeni nominali, 3392 lei pe gospodărie și 1291 lei de persoană. Cheltuielile totale ale populației au fost în medie 2874 de lei lunar pe gospodărie (1094 de lei de persoană) și au reprezentat 84,7% din nivelul total al veniturilor.

Principalele cheltuieli au fost pentru alimente, produse nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei.

Pe de altă parte, cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc. deţin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei (doar 0,5%).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday