Informația a fost transmisă printr-un comunicat de presă remis de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Compania Națională Căi Ferate CFR SA a fost trimisă în judecată „prin rechizitoriul procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție” după ce în de 14 septembrie 2014, în stația de cale ferată Subcetate din județul Hunedoara a avut loc un accident de trafic feroviar, în urma căruia unui pasager i-a fost amputat membrul superior stâng.

Accidentul s-a produs, potrivit probatoriului, pe fondul „lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor, care să permită identificarea peroanelor și a platformelor corespunzătoare fiecărei linii de cale ferată și pe care compania era obligată să le monteze”. De asemenea, din probe a rezultat și faptul că stația CF Subcetate nu deținea autorizație de funcționare și nu a luat măsuri specifice suplimentare de prevenire a producerii unor evenimente feroviare, funcționând ilegal.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție arată că, „Prin Decizia penală nr. 633/2019 din 17 octombrie 2019 a Curții de Apel Alba Iulia, pronunțată în dosarul penal nr. 2174/240/2017, a fost admis apelul declarat de inculpata Compania Națională Căi Ferate CFR SA împotriva sentinței penale nr. 21/04.03.2019 a Judecătoriei Hațeg, instanța de apel dispunând reducerea pedepsei de la 1.200.000 lei amendă penală la 75.000 lei amendă penală înlăturarea pedepsei complementare prev. de art. 136 alin. 3 lit. f Cod penal, cu menținerea restului dispozițiilor sentinței apelate.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday