Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenționează turiștii români care intenționează să plece în Grecia să fie atenți unde își introduc datele personale necesare pentru generarea formularului pentru intrarea în țară. Specialiștii menționează că site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare. Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri!“, precizează CERT-RO.

Experții spun că, pe site-urile frauduloase apărute în mediul online, utilizatorului i s-au cerut inclusiv datele cardului bancar. Site-ul oficial recomandat de MAE pentru generarea unui asatfel de formular NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday