Specialiștii de la Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (Cert-Ro) atrage atenția asupra unor notificări primite pe rețelele de social media. Instituția spune că paginile false pe care atacatorii le folosesc au o denumire care o imită pe cea a sistemului de notificare al diferitelor rețele sociale, pentru a părea cât mai autentică în ochii utilizatorilor care interacționează cu aceasta.

Odată accesat linkul integrat în notificarea frauduloasă, acesta poate duce la infectarea dispozitivului cu un malware, sau, în alte variante, poate duce la un site de phishing, unde, de obicei, se cere introducerea datelor personale, precum credențialele de acces la contul de social media. În momentul în care aceste date sunt introduse, atacatorii preiau controlul conturilor, pe care le pot folosi în interes personal.

Verificați mereu cât de plauzibilă este informația primită, validați transmiterea ei cu expeditorul, atunci când aveți suspiciuni, și scanați deopotrivă link-ul cu o soluție de securitate, înainte de a face click!“, se arată în comunicatul celor de la Cert-Ro, de pe Facebook.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday