Cercetătorii de la Spitalul universitar Charité din Berlin și de la Centrul German de Boli Neurodegenerative au extras aproape 600 de tipuri diferite de anticorpi din sângele celor infectați, dar au și creat alți anticorpi în mod artificial. Conform studiilor, trei dintre aceștia sunt deosebit de promițători în dezvoltarea clinică viitoare a unor medicamente împotriva COVID. Pot oferi protecție imediată după administrare, atât preventiv, cât și pentru cei deja bolnavi. 

Totuși, spun cercetătorii, sunt mai eficienți când sunt folosiți în corpul pacientului deja infectat. Concret, anticorpii se prind de virus și îl împiedică să pătrundă în celule și să se înmulțească. Testele sunt însă abia la stadiul de administrare pe hamsteri. 

Diferit față de o vaccinare obișnuită (activă), administrarea de anticorpi nu este la fel de rezistentă în timp, însă poate avea avantajul efectului imediat. Vaccinarea activă are nevoie de timp pentru ca organismul să dezvolte anticorpi.

Sursă alternativă: Die Welt

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday