China a lansat date de secvențiere a genomului pentru coronavirus, responsabil pentru un focar recent la Beijing. Cercetătorii chinezi afirmă că, pe baza studiilor preliminare, au identificat o tulpină europeană. Datele au fost transmise către Organizația Mondială a Sănătății.

Administrația SUA a acuzat guvernul chinez că nu a manipulat în mod corespunzător focarul inițial din China (Wuhan) și că s-a mișcat prea încet pentru a controla epidemia, ceea ce a dus la creșterea cazurilor și a deceselor în Statele Unite. China a respins acuzațiile.

OMS a declarat duminică că a fost informată de către chinezi despre investigațiile în desfășurare, cu privire la identificarea sursei și gradului de infecții. A solicitat eliberarea secvențelor genetice cât mai curând posibil. Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a publicat joi secvențierea genomului și a transmis deja informațiile către OMS.

Detaliile publicate de Centrul Național de Date pentru Microbiologie din China au dezvăluit că datele genomului din Beijing s-a bazat pe trei probe – două umane și una de mediu – colectate pe 11 iunie. „Potrivit rezultatelor preliminare ale studiului genomic și epidemiologic, virusul este din Europa, dar este diferit de virusul răspândit în prezent în Europa, dar și mai vechi decât acesta”, a declarat oficialul CDC, Zhang Yong.

Sursă alternativă Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday