“Cea mai mare grijă a noastră acum este că pierdem particule din asteroid și suntem aproape victime ale propriului nostru succes”, spune coordonatoarea misiunii, Dante Lauretta. Specialiștii spun că brațul robotic a pătruns prea mult în suprafața asteroidului și a colectat o cantitate mai mare de roci decât era estimat inițial. 

Misiunea navei este de a aduce pe Pământ mostre din asteroidul aflat la peste 300 de milioane de km, pentru a fi cercetate în laborator.

Nava Osiris-Rex a orbitat în jurul asteroidului timp de peste doi ani, iar operațiunea de colectare a mostrelor a durat câteva secunde. NASA a calculat că există o șansă la 2.700 ca Bennu să lovească Pământul între anii 2175 și 2199. Cercetătorii încearcă să descopere proprietățile rocilor din care este alcătuit și astfel să ia măsuri, pentru ca o eventuală coliziune să nu se întâmple.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday