De asemenea, Soumya Swaminathan și-a exprimat dezamăgirea că vaccinul candidat al CureVac a eșuat, întrucât nu a putut dovedi o eficiență de cel puțin 50% în fazele de testare. Cercetătoarea pune rezultatul pe seama derulării studiului în timpul în care la nivel mondial, s-au răspândit tulpinile coronavirusului.

Potrivit OMS, citată de DW, această variantă a virusului Sars-Cov-2 a fost până acum identificată în peste 80 de țări, între care și România.

Până acum, Marea Britanie a anunțat că varianta Delta a devenit dominantă pe teritoriul său, iar Institutul de Boli Infecțioase al Germaniei a anunțat că aceeași situație se va înregistra ”până în toamnă”. Și autoritățile ruse se tem de răspândirea tulpinii identificate prima dată în India, în condițiile în care în capitala Moscova și alte regiuni numărul de cazuri noi a crescut semnificativ în ultimele zile.

În România, Valeriu Gheorghiță declara la începutul săptămânii că ”perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în toamnă, este cât se poate de clară. Tulpina indiană (Delta) are toate caracteristicile să devină varianta dominantă”. Potrivit INSP, până în 13 iunie la noi în țară au fost identificate 35 de cazuri de infectare cu această tulpină.

Surse alternative: Reuters, DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday