Studiile efectuate în Statele Unite și în străinătate au evidențiat puține dovezi că școlile au fost factor de răspândire a infecțiilor cu coronavirus, potrivit cercetătorilor americani de la CDC. 

Experții nu neagă că au existat unele dovezi ale transmiterii comunitare în școală, dar spun că acestea nu au contribuit decisiv la creșterea cazurilor: “Deoarece multe școli au redeschis în unele părți ale SUA, precum și la nivel internațional, au fost raportate cazuri de coronavirus, dar au existat puține dovezi că școlile au contribuit în mod semnificativ la transmiterea comunitară sporită”.

Specialiștii au subliniat rezultatul unor studii realizate în școlile din Wisconsin (mediul rural), unde numărul celor care au respectat regulile și au purtat mască era mare. Incidența COVID-19 în cele 17 unități a fost cu 37% mai mică decât în ​​comunitatea extinsă, fără infecții dobândite la școală în rândul membrilor personalului.

Conform datelor oficiale, incidența COVID-19 a fost de 3.453 de cazuri la 100.000 în școli (elevi și personal), față de 5.466 la 100.000 în comunitatea largă.

Oamenii de știință au spus că închiderea școlilor ar putea afecta progresul academic, sănătatea mintală și accesul la servicii esențiale. Ei au precizat că măsurile sanitare, cum ar fi utilizarea măștilor, distanțarea socială și aerisirea sunt esențiale pentru evitarea infecției.

Surse alternative: NY Times, NBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday