Instituția a marcat cele 13 destinații cu roșu închis (peste 960 de cazuri noi la 100 de mii de persoane) pe harta cu țările europene cu risc epidemiologic ridicat. Așadar, ECDC recomandă turiștilor să evite destinații precum insulele Mykonos, Santorini, Rodos, cele mai importante destinații turistice din Grecia, care atrag milioane de persoane în sezonul estival. 

Potrivit Reuters, un oficial din cadrul guvernului Greciei a declarat că insulele Mykonos și Ios, o altă destinație turistică populară, se află la “un pas” de impunerea restricțiilor antiepidemice. Acesta a precizat că situația se înrăutățește și în insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos.

Grecia, a cărei economie depinde în mare parte de turism, s-a bazat pe promovarea conceptului de “insule fără Covid” (Covid-free) pentru a atrage turiștii.

Reamintim că, astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista cu clasificarea statelor în funcție de rate de incidență cumulată, iar Grecia va intra, de duminică, pe lista țărilor din zona roșie. Așadar, toți turiștii români nevaccinați care se întorc din Grecia trebuie să stea în carantină.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday