Aproximativ 15 fete și 32 de băieți, precum și 52 de copii al căror gen nu este încă cunoscut, s-au numărat printre persoanele decedate, a declarat Organizația Națiunilor Unite într-un comunicat care viza perioada de la începutul războiului, 24 februarie, și până sâmbătă, 26 martie.

Numărul real al victimelor ar putea să depășească cu mult aceste valori, rapoartele din anumite regiuni fiind amânate din cauza luptelor intense, în timp ce multe rapoarte necesită încă verificare. Mariupolul, Volnovakha în regiunea Donețk, Izium în regiunea Harkov, Popasna și Rubizhne în regiunea Lugansk și Trostianets în regiunea Sumy, se numără printre zonele din care nu s-au putut obține încă statistici, au declarat Națiunile Unite.

Majoritatea victimelor civile înregistrate au fost cauzate de bombardamente cu artilerie, sisteme de rachete, precum și alte tipuri de atacuri aeriene, a declarat ONU.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday