Ministerul Apărării anunță într-un comunicat de presă că în perioada 19 mai-2 iunie în România se va desfășura ,,Steadfast Cobalt 2019”, cel mai mare exercițiu de comunicații și informatică de la nivelul Alianței Nord-Atlantice.

Potrivit MAPN, exercițiul va avea loc la sediul Centrului 48 comunicații și informatică strategice de la Otopeni, a fost planificat de Comandamentul Forțelor Aliate din Europa și va fi condus de comandantul NATO CIS Group (NCISG), generalul-maior Wolfgang Renner.

,,Exercițiul, la care participă peste 1200 militari români și străini din 35 de structuri din domeniul sistemelor de comunicații și informatică ale NATO (CIS), are ca scop testarea, verificarea și validarea interoperabilității sistemului C4ISR (Comandă Control Comunicații Informatică Informații Supraveghere și Cercetare). Îș i propune instruirea în comun pentru acordarea suportului multinațional în operațiile desfășurate de NATO și exersarea procedurilor standard necesare atingerii interoperabilității resurselor umane și tehnice”, se mai arată în documentul citat.

Materiale informative referitoare la exercițiu vor fi încărcate zilnic, începând din data de 20 mai, pe site-ul Statului Major al Apărării, http://www.defense.ro/stco19, menționează MAPN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday