Ședința este programată să înceapă joi la ora 16.

Conform deciziei semnate de președintele Camerei Deputaților și de președintele Senatului, cei doi au ținut cont de faptul că cele patru ședințe ale Birourilor Permanente Reunite pe tema moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR au fost suspendate din lipsă de cvorum.

De exemplu, ieri, la ședință au fost prezenți doar nouă parlamentari. Reprezentanții PSD au lipsit, iar de la PNL a fost prezent doar Ludovic Orban. De altfel, după aceasta, Orban declara că “împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune deja depusă sunt contrare Constituției României” De asemenea, în documentul respectiv, sunt enumerate mai multe decizii ale CCR care au obligat anterior la respectarea termenului de 5 zile de la depunerea moțiunii pentru dezbaterea și votarea acesteia, în contextul în care USR PLUS și AUR au depus vineri moțiunea de cenzură.

UPDATE: Florin Cîțu a declarat la câteva minute după anunțul ședinței că va sesiza Curtea Constituțională pentru conflic juridic între Guvern şi Parlament, în cazul în care va fi convocat plenul, pe motiv că doar Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au dreptul legal să voteze calendarul moțiunii de cenzură:

“Deciziile de astăzi se referă la legalitate. Ceea ce noi vrem este să ne asigurăm că toate procedurile sunt respectate. Să admiți că ai depus nelegal niște semnături, din punctul meu de vedere, este inadmisibil. PNL va participa la plen, dar nu va vota. PNL nu este format din copii răsfățați care își iau jucăriile și pleacă. Nu putem fi șantajați. Când te aliezi cu inamicul și vrei să dai jos Guvernul, lucrurile se complică”.

Foto: Inquam / George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday