Autoritățile din Cehia au anunțat marți că numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 a trecut de pragul de 25.000. Cu o populație de 10,7 milioane, Cehia este una dintre cele mai afectate țări de pandemie, cu a doua cea mai mare rată de mortalitate din lume.

Cifrele publicate de Ministerul Sănătății indică faptul că numărul morților cauzate de coronavirus s-a dublat de la începutul anului 2021. Conform autorităților, în luna martie s-a înregistrat o medie 194 de decese provocate de coronavirus.

Guvernul a impus restricții mai stricte în această lună, limitând circulația între regiuni, în încercarea de a reduce rata de infectare și spitalizările. Magazinele, restaurantele și școlile au fost în mare parte închise din luna octombrie.

În total, 1,48 milioane de persoane din Cehia au fost infectate de la începutul pandemiei. Luni au fost înregistrate 8.167 de cazuri, în scădere față de peste 10.000 de cazuri înregistrare în aceeași zi a săptămânii trecute.

Chiar dacă rata de infecție a început să se reducă în ultimele zile, măsurile restrictive vor rămâne în vigoare până cel mai probabil în aprilie. Guvernul a precizat că nu este momentul pentru relaxarea restricțiilor, chiar dacă în ultimele zile a fost înregistrată o evoluție pozitivă.

Luni s-a împlinit un an de la decesul primei persoane infectate cu COVID-19. Clopotele bisericii au bătut la miezul zilei timp de un minut și un grup de oameni a pictat 25.000 de cruci albe în Piața Orașului Vechi din Praga pentru a comemora morții.

De asemenea, statisticile oficiale au arătat că numărul deceselor a crescut cu 15% în 2020 și a atins cel mai ridicat nivel din 1987. Creșterea a fost cauzată de al doilea val al pandemie, din ultimul trimestru al anului trecut.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday