Potrivit conducerii aeroportului din Praga și a Agenției de Navigație Aeriană (ANS), s-a înregistrat o eroare la nivelul sistemului de control al traficului aerian, motiv pentru care activitatea a fost redusă și s-au înregistrat întârzieri la cursele care urmau să decoleze.

ANS a precizat pe Twitter că a fost asigurată siguranța operațională a bazei aeriene: ”Pe timpul nopții, erorile vor fi rezolvate și activitatea va fi reluată gradual”. Potrivit statisticilor citate de Reuters, Aeroportul din Praga a deservit anul trecut 4,4 milioane de pasageri, adică un sfert față de nivelul dinainte de pandemie. 

În această dimineață, Elveția a fost nevoită să-și închidă spațiul aerian din cauza unei defecțiuni tot la sistemul de control. Timp de circa două ore, zborurile din marile aeroporturi ale țării au fost blocate. Încă nu a fost identificată cauza incidentului.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday