Ministerul Sănătății a raportat duminică 976 de cazuri noi, în timp ce media pe șapte zile a scăzut sub patru mii, de la un vârf de peste 12 mii la începutul lunii martie.

Cehia a fost una dintre cele mai afectate țări în ultimul val al pandemiei, motiv pentru care guvernul a impus cele mai dure măsuri de până acum. Din octombrie, magazinele neesențiale, restaurantele, centrele sportive și de divertisment au fost închise aproape tot timpul, cu excepția unei scurte redeschideri în decembrie, măsură care a fost rapid anulată după ce numărul de cazuri a început să crească din nou. Elevii cehi s-au confruntat cu cea mai lungă perioadă de timp din Uniunea Europeană în care școlile au fost închise.

Guvernul ceh încearcă de această dată să adopte o relaxare mai lentă a măsurilor, în dorința de a evita o nouă carantină care ar putea afecta economia țării. În continuare firmele au obligația de a testa periodic toți angajații. 

De la începutul pandemiei, Cehia, cu o populație de 10,7 milioane de oameni, a raportat un total de 1,58 milioane de cazuri Covid, iar decesele s-au apropiat de 28 de mii, cea mai mare rată pe cap de locuitor din lume, potrivit Our World in Data.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday