Curtea Constituțională a României a respins cererea formulată de președintele Klaus Iohannis referitoare la asigurarea interimatului prim-ministrului Viorica Dăncilă de către vicepremierul Paul Stănescu în perioada 6-13 august, și „a constatat că nu există juridic de natură constituţională” între cele două părți, potrivit unui comunicat de presă.

„Curtea, cu majoritate de voturi, a respins cererea formulată de Președintele României și a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între prim-ministru, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, în legătură cu emiterea de către prim-ministru a Deciziei nr.247/2018 pentru exercitarea unor atribuții.

Curtea  a reținut că împrejurarea ce a justificat emiterea Deciziei nr.247/2018 nu se încadrează în niciuna dintre ipotezele reglementate la art.107 alin.(3) din Constituție, cu privire la numirea unui prim-ministru interimar, în sensul că nu a existat o imposibilitate de ordin obiectiv și material a prim-ministrului de a-și exercita atribuțiile, pe de o parte, și, pe de altă parte, Decizia  nr.247/2018 nu a făcut referire la toate atribuțiile proprii prim-ministrului, ci numai la cele privind conducerea operativă a activității Guvernului.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României și prim-ministrului și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”, se aată în comunicatul de presă al CCR.

Comunicatul integral.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday