Principalul consilier științific al Casei Albe a declarat că cele două mari puteri ar putea colabora în următoarele luni pentru a crește siguranța sistemelor de inteligență artificială, în ciuda tensiunilor comerciale dintre acestea și în ciuda unui efort susținut de

Au fost făcuți pași pentru a ne angaja în acest proces. Trebuie să încercăm să lucrăm cu Beijingul. Ne aflăm într-un moment în care toată lumea înțelege că AI este cea mai puternică tehnologie. Fiecare țară se pregătește să o folosească pentru a construi un viitor care să reflecte propriile valori. Dar cred că singurul lucru în care putem fi cu adevărat de acord este că vrem să avem o bază tehnologică sigură și eficientă. Deci cred că acesta este un punct bun pentru colaborare”, a spus Prabhakar despre o colaborare cu China în domeniul inteligenței artificiale.

Declarațiile acesteia sunt un semnal explicit că cele două puteri intenționează să colaboreze în domeniul inteligenței artificiale, scrie FT, care mai notează că în noiembrie, China a semnat acordul inițiat de Marea Britanie privind standardele pentru tehnologie, iar președintele american Joe Biden și omologul său chinez, Xi Jinping, au discutat despre colaborarea în domeniul inteligenței artificiale la un summit din California, în aceeași lună.

Publicația britanică mai spune că, la începutul acestei luni, mai multe companii din domeniul AI din SUA, inclusiv OpenAI, au avut mai multe întâlniri secrete cu experți chinezi, pentru a discuta riscurile care pot apărea odată cu tehnologia. Comentariile oficialului de la Casa Albă vin în contextul în care SUA au impus controale la exportul de cipuri și echipamente electronice care pot fi folosite de Chiina pentru a dezvolta tehnologii avansate, cum ar fi inteligența artificială.

Sursă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday