“Va candida. Aceasta este intenția lui”, a spus Jen Psaki, în timp ce Biden călătorea spre Carolina de Nord, pentru un eveniment de Ziua Recunoștinței. Popularitatea lui Biden a scăzut până aproape de 40%, iar a Kamalei Harris a coborât la 28%, în condițiile în care aceasta este considerată “Planul B” în cazul în care Joe Biden nu mai candidează. Printre motivele care au stat la baza acestui declin se numără pandemia și creșterea inflației. 

Astfel, precizările Casei Albe vin după ce, în ultima perioadă, unii democrați s-au declarat sceptici cu privire la posibilitatea ca Biden să mai candideze și în 2024. Perspectivele asupra mandatului său s-au îmbunătățit săptămâna trecută, când Congresul a aprobat planul președintelui pentru a fi alocat un miliard de dolari proiectelor de infrastructură. 

Vineri, Biden a fost supus unei evaluări medicale complexe, iar medicii au spus că președintele este apt pentru a lucra în continuare. 

Surse: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday