Casa Albă a spus că Trump va pleca sâmbătă dimineață și va evita ședințele privind schimbările climatice și mediul înconjurător. Un consilier îi va lua locul lui.

Anunțul a venit în urma conflictelor cu președintele francez Emmanuel Macron și prim-ministrul canadian Justin Trudeau pe Twitter, cu care se va întâlni vineri la summit-ul G7.

Trump a luat chiar în calcul anularea participării sale la summit, potrivit CNN.

Președintele american, după ce Macron a spus că ţările G7 vor fi unite fără SUA: „Vă rog să îi spuneţi prim-ministrului Trudeau şi preşedintelui Macron că le plătim tarife masive şi ei creează bariere non-monetare.”

Trump a scris ulterior despre Trudeau: „Prim-ministrul Trudeau este atât de indignat, aduce vorba de relaţia dintre Canada şi SUA şi multe alte lucruri … dar nu vorbeşte despre faptul că ne-au impus tarife de 300% pentru lactate.”

Tarifele impuse săptămâna trecută pe importurile de metale din Canada, Mexic şi UE au provocat critici dure de la aliaţii din G7 care au ameninţat cu contramăsuri.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday