Declarațiile și obiectivele ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, sunt contrar obiectivelor incluse în agenda de guvernare a PSD, potrivit site-ului oficial Cartel ALFA.

Partidul Social Democrat a primit un mandat de guvernare în baza angajamentului că va promova politici care să aducă bunăstare cetățenilor, să elimine discrepanțele uriașe din societate, să întărescă serviciille publice și accesul tuturor cetățenilor la aceste servicii bazându-se pe echitate și solidaritatea intra- și inter- generații. Declarațiile și inițiativele recente ale domnului Orlando Teodorovici sunt contrare acestor obiective:”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Cartel ALFA fac referire la propunerea lui Teodorovici de eliminare a salariilor minime, precum și la alte inițiative:

Luna trecută a propus eliminarea salariului minim, deși salariul minim a rămas singura și ultima redută în mecanismul redistribuirii care nu a fost distrusă de tăvălugul de măsuri neoliberale pro-capital și pro-bogați (taxarea extrem de mică a capitalului si profiturilor dar mare a muncii, blocarea negocierilor colective etc)”.

Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” concluzionează prin solicitarea demisiei imediate a Ministrului Finanțelor Publice.

Comunicatul integral aici. 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday