Acțiunea filmului are loc în 1972 și spune povestea a doi liceeni îndrăgostiți, care decid să trimită o scrisoare la postul de radio “Europa Liberă”.

Lungmetrajul regizorului românesc este o producție a Strada Film Internațional (România), Midralgar și Chainsaw Europe. Filmul îi are în distribuție pe actorii Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Mara Vicol, Vlad Ivanov, Mihai Călin și Andreea Bibiri. Imaginea a fost realizată de Tudor Vladimir Panduru.

În cadrul celei de a 75-a ediții a Festivalului de la Cannes, producția franceză “Les Pires”, de Lise Akoka și Romane Gueret, a câștigat premiul pentru cel mai bun film din categoria “Un Certain Regard”. Premiul juriului a fost câștigat de filmul pakistanez “Joyland”, în regia lui Saim Sadiq.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a fost acordat actriței Vicky Krieps (“Corsage”) și actorului Adam Bessa (“Harka”), iar premiul pentru cel mai bun scenariu a fost câștigat de lungmetrajul “Mediterranean Fever”, al regizoarei Maha Haj. Premiul “Coup de cour” a ajuns la “Rodeo”, de Lola Quivoron. 

Premiile pentru cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de la Cannes urmează să fie anunţate sâmbătă seară.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday