Europarlamentarul Sigfried Mureșan a anunțat pe pagina sa de Facebook că Rovana Plumb, propusă pentru funcția de comisar european pentru Transporturi, a fost respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European, pentru neclarități din declarația de avere.

Rovana Plumb a transmis la Bruxelles o scrisoare cu explicații suplimentare privind declarația sa de avere, la solicitarea Comisiei Juridice din Parlamentul European, însă răspunsul său a fost considerat „nesatisfăcător” de mai mulți eurodeputați. Rovana Plumb a fost chemată joi pentru o audiere excepțională, pentru a da lămuriri cu privire la diferențele dintre declarațiile sale de avere depuse la Bruxelles și la București, conform Digi24.

În acest moment, audierea doamnei Plumb în comisie de Transport este anulată, iar președintele Parlamentului European îl va informa pe președintele Comisiei Europene că Rovana Plumb nu îndeplinește condițiile și nu își poate exercita funcția de comisar european, în conformitatea cu tratatul și cu codul de conduită, a mai precizat Siegfried Mureșan la Digi24.

Conform procedurilor, România trebuie să nominalizeze  o nouă persoană, anunță Curs de guvernare. Ursula von der Leyen va decide dacă se păstrează portofoliul de la Transporturi sau nu.

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat în urmă cu două săptămâni structura și componența noul Executiv european, iar Rovana Plumb a fost propusă pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

Mesajul lui Siegfried Mureșan:

„Breaking news
Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European.
În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari.
Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari.
S-au abținut 2 europarlamentari.
Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”.

Informația a fost confirmată și de jurnalistul francez Jurek Kuczkiewicz, printr-un mesaj postat pe Twitter.

Știre în curs de actualizare…

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday