Potrivit Reuters, Karl Nehammer și-a exprimat solidaritatea cu Ucraina și a denunțat aparentele crime de război comise de armata Rusiei. Guvernul austriac s-a alăturat altor țări europene și a expulzat diplomații ruși, deși aceștia reprezintă doar o fracțiune din marea prezență diplomatică a Rusiei în Austria. 

Austria, care își obține 80% din gazele naturale din Rusia, menține în general legături mai strânse cu Moscova decât cea mai mare parte a Uniunii Europene, dar acesta nu a fost cazul recent.

Conversația cu președintele Putin a fost foarte directă, deschisă și dură. Cel mai important mesaj al meu pentru Vladimir Putin a fost dorința de a pune capăt acestui război, pentru că o astfel de luptă se încheie cu pierderi pentru ambele părți”, a declarat cancelarul austriac, precizând totodată că această vizită nu a fost una “prietenoasă”. 

Oficialul austriac nu a oferit însă multe informații cu privire la răspunsul președintelui Vladimir Putin, cu care a stat la masă aproximativ 75 de minute, potrivit purtătorului de cuvânt al cancelarului Nehammer. 

Acesta a vizitat sâmbătă Ucraina pentru a-și arăta sprijinul pentru Kiev. El a transmis că o întâlnire cu președintele Putin este datoria sa în încercarea de a pune capăt conflictului sau de a îmbunătăți condițiile umanitare din țara sub asediu. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday