Traficul prin Canalul Suez a fost afectat timp de aproximativ 11 zile, timp scurs de când Ever Given s-a blocat, a fost readus pe linia de plutire și toate navele care așteptau și-au reluat deplasarea.

Osama Rabie, președintele autorității care administrează operațiunile din Suez (SCA), a anunțat că a fost demarată o anchetă pentru determinarea exactă a cauzelor în care Ever Given s-a blocat în canal. Compania care a construit cargoul suspectează ca acesta a fost lovit de vânturile puternice, iar direcția carenei a fost deviată.

Operațiunea de deblocare a durat mai multe zile, iar specialiștii consideră că a fost favorizată și de Superluna din această săptămână, care a determinat ca nivelul apei din Suez să crească cu 46 de centimetri. Tot Rabie declara vineri că intenționează să ceară, în numele statului, despăgubiri de peste un miliard de dolari pentru ajutorul acordat, care să compenseze pierderile suferite în toată această perioadă.

În total, traseul a 422 de vapoare de transport a fost întârziat de blocaj, a transmis SCA.

Surse alternative: Reuters, The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday