Quebec, a doua provincie ca populație din Canada, intenționează să introducă o “contribuție la sănătate”, într-o mișcare care ar putea stimula o dezbatere acerbă pe tema drepturilor individuale și a responsabilității sociale.

Premierul provinciei, Francois Legault a declarat marți că persoanele nevaccinate reprezintă o “povară financiară” pentru ceilalți, în condițiile în care, deși doar 10% dintre locuitorii provinciei nu sunt vaccinați, ei reprezintă aproximativ 50% dintre pacienții din unitățile de terapie intensivă.

Legault mai spune că autoritățile au în vedere “o sumă semnificativă” pe care aceștia vor fi nevoiți să o plătească, nu mai mică de 100 de dolari canadieni (80 de dolari americani), fără a preciza dacă aceasta s-ar plăti o singură dată, lunar sau anual. Totuși, cei care nu se pot vaccina din motive medicale nu vor plăti această contribuție.

Vaccinul este cheia pentru combaterea virusului. Acesta este motivul pentru care vom cere o contribuție la sănătate de la persoanele adulte care refuză să fie vaccinate din motive non-medicale“, a spus Legault.

Luna trecută, Quebec a declarat că “nu are de ales” decât să permită unor lucrători esențiali să continue să lucreze chiar și după testarea pozitivă Covid, pentru a compensa lipsa de personal din serviciile de asistență medicală. 

Sursă: Reuters

Sursă foto: Andrianocz / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday