Azi-dimineață mai erau circa 30 de persoane adunate în jurul podului Ambassador, mai puțini și din cauza frigului, întrucât pe parcursul nopții au fost temperaturi și de -17 grade Celsius. Pe parcursul zilei de ieri, poliția a intervenit pentru eliberarea podului și a altor drumuri blocate de șoferii de camion.

Dacă sâmbătă unii dintre manifestanți au părăsit voluntar zona, alții au venit în locul lor, după ce au aflat de operațiunea polițiștilor. Amintim că o instanță din Ontario a declarat protestul ilegal, din motiv că afectează aprovizionarea cu produse și servicii esențiale, cum ar fi alimente și carburanți. Acțiunea oamenilor legii a fost reluată în această dimineață, cu arestarea a câtorva persoane și remorcarea unor autovehicule.

După declararea stării de urgență în provincia Ontario și în urma hotărârii instanței, autoritățile au anunțat pedepse de până la un an de închisoare sau amenzi de o sută de mii de dolari pentru cei care continuă să blocheze rutele comerciale.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday