Protestele din Canada împotriva vaccinării obligatorii au început în capitala Otawa în urmă cu mai mult de două săptămâni și, ulterior, s-au extins în mai multe zone din țară. De șase zile, șoferii de camioane au blocat Podul Ambassador, care trece peste râul Detroit și face legătura între orașul american cu același nume și orașul canadian Windsor.

Manifestațiile au început când autoritățile au impus șoferilor care tranzitează frecvent granița cu SUA să se vaccineze sau să se testeze regulat. Ulterior, aceștia au blocat mai multe artere importante, iar mișcarea s-a transformat într-una împotriva tuturor măsurilor restrictive și a guvernului condus de Trudeau.

Ieri, o instanță a ordonat încetarea protestului șoferilor de camioane, care blochează de mai multe zile drumuri importante. Un judecător din Ontario le-a acordat șoferilor termen până azi-noapte la ora 2 (ora României) să elibereze spațiul din jurul podului Ambassador. Chiar și după expirarea termenului, sute de persoane se mai aflau în cursul nopții în zonă.

Astăzi, poliția a început operațiunea de dispersare a manifestanților care blochează una dintre cele mai importante rute dintre SUA și Canada. Zeci de polițiști canadieni s-au apropiat de protestatari la poalele podului din partea canadiană. Unii manifestanți s-au retras singuri și au demontat o zonă de corturi improvizate unde primeau hrană și adăpost. Alte persoane au continuat să manifesteze, însă conform CNN, până acum forțele de ordine nu au făcut arestări.

Sursă: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday