Poliția orașului Vancouver, din aceeași regiune, a anunțat că în ultimele patru zile, 130 de persoane ”au murit subit”. Mulți dintre ei erau bătrâni sau aveau comorbidități, iar valul de căldură le-a agravat sănătatea și a condus la deces. BBC notează că și în nord-vestul Statelor Unite, la granița cu Columbia Britanică, s-au înregistrat temperaturi record, dar și numeroase decese. De exemplu, în Portland au fost luni 46,1 grade, în timp ce în Seattle, Washington, au fost 42,2 grade, cele mai ridicate temperaturi după 1940.

Premierul regiunii Columbia Britanică a subliniat ”impactul devastator” pe care l-a avut cea mai călduroasă săptămână asupra comunității. În Vancouver, zeci de polițiști au fost dislocați în stradă pentru a ajuta populația, în timp ce reprezentanții serviciului de urgență s-au declarat ”copleșiți” de volumul apelurilor primite. În mai multe puncte din oraș, au fost înființate centre de răcire, unde populația se poate adăposti, și au fost amenajate fântâni cu apă potabilă.

Verile specifice Columbiei Britanice erau mai blânde, cu temperaturi mai joase, motiv pentru care majoritatea locuitorilor nu folosesc aparate de aer condiționat. Până duminica trecută, de când se țin înregistrările, în Canada termometrele n-au arătat niciodată mai mult de 45 de grade Celsius. Meteorologii au explicat că astfel de temperaturi se înregistrează pentru că deasupra vestului continentului nord-american se află ”o cupolă de presiune înaltă”.

Sursa: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday