”Acesta este primul vaccin autorizat în Canada pentru prevenirea Covid-19 la copii și marchează o etapă importantă în lupta noastră împotriva pandemiei. Începem să vedem lumina de la capătul tunelului. Această autorizare va sprijini revenirea la o viață mai normală pentru copiii noștri care au avut o perioadă atât de grea în ultimul an”, a declarat Supriya Sharma, consilier-șef al agenției medicale canadiene.

Sharma a precizat că datele dintr-un studiu clinic derulat în Statele Unite, care a inclus peste două mii de tineri, au arătat că vaccinul este la fel de sigur pentru adolescenți ca și pentru adulți. Potrivit studiilor, nu au fost înregistrate cazuri de Covid-19 în rândul copiilor vaccinați, iar în cazul adulților compania producătoare susține că are o eficiență de 95% în prevenirea infecției.

Alți trei producători de vaccinuri autorizate în Canada (AstraZeneca, Johnson & Johnson și Moderna) efectuează sau își planifică propriile studii la copii cu vârsta de până la șase luni. Statele Unite vor autoriza vaccinul Pfizer-BioNTech pentru utilizarea la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani săptămâna viitoare. În Europa, Pfizer și BioNTech au aplicat pentru autorizare pentru această categorie de vârstă, iar Agenția Europeană a Medicamentului a început procedurile de evaluare.

În luna martie, Israelul a administrat ser Pfizer unui număr de 600 de copii care prezentau alte afecțiuni medicale și ar fi fost vulnerabili în fața coronavirusului. Însă acest număr nu va fi luat în seamă în studiile privind autorizarea serului pentru această categorie de vârstă, dată fiind situația medicală a copiilor.

Surse alternative: Washington Post, BBC, AFP.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday