Incidentul a avut loc miercurea trecută, iar a doua zi, serviciile de informații au emis o avertizare cu privire la nevoia de îmbunătățire a securității cibernetice, mai ales împotriva amenințărilor din partea hackerilor sprijiniți de Rusia. Nu este clar dacă autoritățile aveau joi informații că Moscova se află în spatele atacului sau dacă avertizarea a fost emisă pe fondul tensiunilor dintre Rusia și NATO. 

“Serviciile critice funcționează în prezent. Sunt anumite servicii care se bazează pe conexiunea la internet și care nu sunt funcționale. Nu există indicii că alte departamente guvernamentale au fost afectate”, transmit autoritățile canadiene, care au refuzat însă să precizeze dacă Rusia a coordonat atacul, dar și care sunt exact serviciile nefuncționale.

De asemenea, incidentul a avut loc la două zile după ce Centrul pentru Securitate Cibernetică al Canadei a atras atenția asupra unui virus periculos care a fost folosit pentru a ataca instituții ucrainene, luna aceasta.

Surse alternative: Reuters, ABC News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday