Potrivit proiectului, Avocatul Poporului și adjuncții vor primi pensie specială în cuantum de 80% din indemnizația brută avută în ultima lună de activitate, care se va putea cumula cu indemnizația. 

,,Funcția de Avocat al Poporului este asimilată ca rang cu funcția de ministru, beneficiind în mod corespunzător de toate drepturile acestuia. Salarizarea Avocatului Poporului se face conform Anexei nr. IX: Funcții de demnitate publică numire – Coeficienții corespunzători indemnizațiilor persoanelor din cadrul organelor autorității publice numite în funcții din Legea salarizării.”, precizează inițiatorii în proiectul de lege.

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat că proiectul aduce pensii prea mari. ,,Începând cu luna imediat următoare intrării în vigoare, Avocatul Poporului va avea o pensie specială lunară de 3400 euro în plus față de indemnizație. Dacă asta vi se pare justiție socială, doamna Lia Olguța Vasilescu… Rușine, rușine, rușine tuturor celor care mai votează pensii speciale!”, a spus deputatul potrivit Hotnews.

Proiectul a trecut cu 182 de voturi pentru și 82 de voturi  împotrivă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday