Camera de Comerț și Industrie României (CCIR) consideră că „modificările aduse Codului Penal în Parlament sunt extrem de toxice pentru sănătatea mediului de afaceri național, iar ele vor duce la abuzuri pe scară largă împotriva companiilor și a antreprenorilor.”, potrivit unui comunicat de presă.

CCIR subliniază că, abuzurile din partea anumitor reprezentanți ai statului „nu sunt doar certe, ci și foarte frecvente” și că sunt confirmate de deciziile instanțelor din țară: „Abuzurile funcționarilor publici pun în pericol investiții generatoare de locuri de muncă și afectează mediul concurențial național.”

De asemenea, CCIR arată că decizia din Parlament este „cu atât mai surprinzătoare, cu cât oamenii de afaceri români au cerut, în repetate rânduri, de-a lungul anilor, măsuri pentru reducerea arbitrariului din deciziile instituțiilor publice de la nivel local și central. De aceea, o justiție eficientă, având la depoziție un Cod Penal modern reprezintă o așteptare importantă a companiilor și a antreprenorilor români.”

Comunicatul integral poate fi accesat aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday