“Ducele și ducesa de Sussex intentează acest proces pentru a proteja dreptul fiului lor la viață privată în casa lor, fără intruziunea fotografilor”, a declarat avocatul Ducelui și Ducesei de Sussex, retrași în America după ce au renunțat la statutul de reprezentanți ai Casei Regale. Cuplul a cerut instanței identificarea fotografilor și au avertizat potențialii cumpărători că fotografiile au fost făcute ilegal și nu pot fi publicate.

În procesul, înregistrat la Los Angeles, sunt invocate „intruziuni în serie” în viața privată a familiei, după ce mai multe drone și elicoptere au intrat în spațiul aerian al reședinței în care cei doi își cresc copilul care acum are 14 luni. De asemenea, Harry și Meghan susțin că nu doresc un ”tratament special”, vor doar drepturile garantate de legile din California.

”Dronele au trecut la doar 20 de metri deasupra casei, de câte trei ori pe zi, pentru a obține fotografii ale cuplului și ale fiului lor, în reședința lor privată”, scrie avocatul celor doi în plângere. El mai spune că ”elicoptere au zburat deasupra reședinței, de la 5:30 dimineața și până la ora 19:00, trezindu-i inclusiv pe vecini, zi de zi”. 

După ce au renunțat la rolurile în familia regală britanică, cuplul s-a mutat în Canada, iar după ce presa britanică a dezvăluit adresa la care locuiau, au fost nevoiți să plece la Los Angeles. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday