sursă grafic: Reuters

Adoptat printr-un vot unanim de către Consiliul pentru aer curat din California (CARB), regulamentul stabilește o țintă pe care atât Uber cât și Lyft și-o stabiliseră, dar ele au spus că obiectivul este nerealist fără ajutor guvernamental pentru a suporta costurile tranziției. Companiile cer sprijin atât pentru a cumpăra mai multe vehicule electrice, dar mai ales  pentru infrastructura de încărcare a acestora arătând că autoritățile au pornit totuși de la “ipoteze incerte și nerealiste”, care riscă să facă rău șoferilor parteneri în cazul în care disponibilitatea vehiculelor electrice și a încărcării nu se extinde. 

Costul total al trecerii comapniilor de ride-sharing integral pe vegicule electrice până în 2030 s-ar ridica în California la 1,73 de miliarde de dolari, potrivit organizației non-profit Union of Concerned Scientists. Uber anunțase că va investi 800 de milioane de dolari până în 2025 pentru a-și ajuta șoferii să treacă, la nivel global, la vehicule electrice.

Sursă: Reuters

Sursă: Welcomia | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday