Medicul Charity Dean, fostă oficial de rang înalt în cadrul Departamentul de Sănătate Publică a statului California, afirmă că singurul motiv pentru care nu a fost încă identificat un caz cu tulpina Omicron este că Statele Unite fac prea puține secvențieri genetice (aproximativ 7% din cazurile pozitive), iar acestea nu sunt egal distribuite în populația țării.

Conform unor calcule aproximative efectuate de către medic, la această oră în Statele Unite ar fi deja aproximativ 2.000 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron. În acest moment, sunt 9,4 milioane de cazuri active de Covid în Statele Unite, ceea ce ar însemna că tulpina Omicron ar fi responsabilă pentru doar 0.02% dintre ele, mult sub limita de detecție la rata actuală de secvențiere genetică.

Doctorul Charity Dean a fost printre primele persoane care au avertizat în legatură cu răspândirea nedetectată a coronavirusului în februarie 2020, la începutul pandemiei, înainte să fie confirmate oficial primele cazuri. Această afirmație a fost confirmată de investigațiile ulterioare.

Sursă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday