Foto: Donald Trump și Jared Kuhsner (dreapta).

Potrivit Business Insider, Compania American Made Media Consultants, înființată în aprilie 2018, a făcut plăți inclusiv către membri ai familiei președintelui american, dar nu este clar câți bani au ajuns la aceștia, firma fiind de fapt un paravan prin care au trecut mai mult de jumătate din fondurile de 1,26 de miliarde de dolari destinate campaniei lui Donald Trump. În ciuda faptului că a cheltuit 617 milioane de dolari prin AMMC, echipa de campania a lui Trump a dezvăluit puține informații despre companie și despre modul în care a folosit banii.

Conform Business Insider, Kushner și celelalte persoane care au înființat compania, au numit-o pe nora lui Donald Trump, Lara Trump, în funcția de președinte al companiei. Totodată, nepotul vicepreședintelui american Mike Pence a preluat funcția de vicepreședinte al companiei, iar directorul financiar al campaniei lui Trump, Sean Dollman, pe cea de trezorier.

Operațiunea s-a desfășurat ca o campanie în cadrul unei campanii. AMMC a plătit unii dintre consilierii de top și membrii familiei lui Trump, și în același timp a protejat detaliile financiare și operaționale de a ajunge în atenția opiniei publice. Acest lucru a permis echipei lui Trump să ocolească declarațiile obligatorii impuse de legile federale, ceea ce ar putea atrage totuși verificări din partea autorităților.

Timp de câteva luni, o parte a consilierilor de top și a personalului de campanie al lui Trump nu au avut nicio idee despre modul în care a funcționat compania paravan, ceea a aruncat un aer de mister în jurul operațiunii acesteia, scrie Business Insider. Unii dintre aceștia au precizat chiar că nu știau despre implicarea nurorii lui Trump și nepotului lui Pence în compania paravan, până când Business Insider i-a contactat pentru a le cere detalii.

Articolul integral pe Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday