Violențele între manifestanți și forțele de poliție au izbucnit în timpul unui miting împotriva purtării măștii de protecție și a vaccinării anti-Covid, organizat de un grup naționalist care se opune cu înverșunare măsurilor anti-epidemice ale guvernului bulgar. Mulțimea a încercat să intre în clădirea parlamentului, însă a fost respinsă de forțele de ordine prezente la fața locului. În timpul confruntărilor, câteva persoane, între care și polițiști, au fost rănite. Totodată, mai mulți protestatari au fost reținuți.

Scopul protestului este eliminarea măsurilor restrictive și mai ales, a certificatului verde neconstituțional”, a declarat Kostadin Kostadinov, liderul partidului Vazrazhdane (Renașterea), înaintea protestului. Gruparea naționalistă, care deține 13 locuri dintre cele 240 de locuri ale Parlamentului, a câștigat sprijinul celor care se opun restricțiilor epidemice.

Cei aproape o mie de protestatari, care au fluturat steagul bulgar și au cântat cântece patriotice, au rămas în piața din fața Adunării Naționale și au anunțat că intenționează să rămână acolo până când cererile lor de anulare a măsurilor epidemice vor fi îndeplinite.

Bulgaria, care se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de infectare cu Covid, are cea mai mică rată de vaccinare din UE, cu doar o treime din populație complet imunizată. Marți au fost înregistrate 7.062 de cazuri noi și 89 de decese.

Sursă: AP

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday