Ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, a anunțat reintroducerea unor restricții, la câteva săptămâni după ce Bulgaria a ridicat majoritatea măsurilor restrictive, după creșterea numărului de cazuri.

Astfel, cluburile de noapte și discotecile din spații închise se vor închide, iar cele care își desfășoară activitatea în spații deschise vor putea funcționa la 50% din capacitatea și cu respectarea măsurilor de distanțare socială obligatorie. Evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, după ce mai mulți jucători și fani ai echipei de fotbal Lokomotiv Plovdiv au fost confirmați cu coronavirus.

Întrunirile publice vor fi limitate la 30 de persoane, indiferent că se țin în interior sau în spații deschise. Măsura a fost luată după ce zeci de oameni din Veliko Tarnovo s-au infectat cu coronavirus în urma unui bal ce a avut loc la o școală. 

„Considerăm că aceste măsuri vor fi suficiente pentru a stopa trendul ascendent. Cazurile în creștere sunt cauzate în principal de balurile școlare și de adunările mari de oameni ”, a spus Ananiev.

Autoritățile de la Sofia au raportat azi 240 de noi cazuri, record zilnic, bilanțul total ajungând la 6.342 de îmbolnăviri și 259 de decese. 

Bulgaria a extins starea de urgență până la sfârșitul lunii iulie.

Surse: Reuters, Novinite

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday