Prim-ministrul a ordonat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca până când va primi informații suplimentare din partea Agenției Europene pentru Medicamente..

Măsura adoptată de Bulgaria este similară cu cea adoptată de mai alte țări membre ale UE, printre care, Austria, Estonia, Lituania, Luxemburg, Letonia și Danemarca, care au suspendat la rândul lor vaccinul AstraZeneca, ca măsură de precauție, sau au interzis utilizarea unui lot specific, după ce mai multe persoane au făcut cheaguri de sânge după vaccinare.

Agenția Europeană a Medicamentului a precizat că vaccinul AstraZeneca poate fi utilizat în continuare și că 30 de cazuri de cheaguri de sânge au fost raportate în rândul a cinci milioane de persoane care au primit până acum vaccinul în Europa. “Beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile sale”, a declarat Autoritatea de Reglementare.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday