Am confirmat noua variantă în testele a 12 persoane. De acum încolo ne așteptăm la o răspândire mult mai rapidă a variantei. Omicron va deveni treptat varianta dominantă și în Bulgaria, așa cum s-a întâmplat deja în multe țări europene”, a declarat Angel Kunchev, inspectorul medical șef al Bulgariei.

Autoritățile sanitare din Bulgaria se vor reuni marți pentru a discuta necesitatea adoptării unor măsuri antiepidemice suplimentare în vederea combaterii răspândirii noii tulpini.

Niciuna dintre aceste 12 persoane nu este vaccinată cu doza booster. Continuăm să credem că o schemă de inoculare completă plus doza booster oferă un nivel foarte mare de protecție, a adăugat Kunchev.

Numărul zilnic al cazurilor de infectare cu Covid din Bulgaria au început să crească în ultimele zile. Țara balcanică a înregistrat duminică 1.076 de cazuri noi, numărul total de infecții depășind astfel 748 de mii. Până acum, aproximativ 31 de mii de bulgari au decedat în urma infectării cu coronavirus. Bulgaria a redus intervalul de timp între doza a doua și doza booster la 3 luni.

Sursă alternativă: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday