Tánczos Barna, ministrul Mediului, a fost cel care a anunțat informația: ”Sunt convins că epuizarea bugetului programului Rabla Plus dedicat persoanelor juridice într-o oră și 37 de minute se datorează pe de-o parte popularității în creștere a mașinilor electrice ca mijloc de deplasare iar, pe de altă parte, tendinței de limitare a consumului de combustibil generate de costurile tot mai mari ale carburantului”.

Ministrul Barna a mai adăugat că ”Rabla Plus nu doar că vine cu una dintre cele mai mari finanțări din Europa, de aproximativ 10 mii de euro pentru mașinile full electrice, dar sprijină și o cultură de mediu a transportului din țara noastră”.

Administrația Fondului de Mediu a anunțat că la ora 10 au sesiunile de înscriere în programele ”Rabla Plus” – pentru mașini electrice, și ”Rabla Clasic” – pentru mașini noi. 

În privința programului ”Clasic”, bugetul pentru persoanele fizice este de 335 de milioane de lei, cel pentru persoanele juridice de 123 de milioane de lei, iar cel pentru instituții și unități administrative de 50 de milioane de lei. Bugetul programului ”Plus” pentru persoane juridice a fost deja epuizat. Pentru persoanele fizice, suma totală este de 262 de milioane de lei, iar pentru instituții și unități administrative de 100 de milioane de lei.

Următoarea sesiune de înscriere va fi lansată în luna septembrie.

Sursa foto: Facebook Ministerul Mediului – România

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday